Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 13g
Protein: 54g
Kolhydrater: 30g
Låt gärna köttet marinera några timmar. Låt det stå i rumstemperatur minst 0,5 timme innan det steks.
Blanda soja, sesamolja, socker, vitlök och peppar i en skål. Skär köttet till 2 skivor och lägg i marinaden. Låt det marinera kallt, gärna några timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.
Kålrotssallad: Skala och skär eller hyvla kålroten mycket tunt. Blanda med sesamolja, finhackad vitlök och finhackad pepparfrukt.
Koka riset. Ta upp köttet ur marinaden och strö på salt och sesamfrö på båda sidor. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek köttet på hög värme ca 1 minuter på båda sidor.
Stek kålrotssalladen i samma panna ca 2 minuter på medelgod värme. Blanda ner salt och häll på resten av marinaden som köttet låg i. Tillsätt strimlad salladslök strax före servering.