Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesammarinerad biff med kålrot

Låt gärna köttet marinera några timmar. Låt det stå i rumstemperatur minst 0,5 timme innan det steks.

Sesammarinerad biff med kålrot
Sesammarinerad biff med kålrot
Sesammarinerad biff med kålrot

Ingredienser

  • 200 gryggbiff av nöt

Marinad

  • 2 mskjapansk soja
  • 0,5 tsksesamolja
  • 1 tskråsocker
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 krmsvartpeppar

Till stekning

  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 msksesamfrö

Kålrotssallad

  • 100 gkålrot
  • 0,5 tsksesamolja
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 0,5spansk peppar (chili)- finstrimlad
  • 2 krmsalt
  • 2salladslökar

Tillbehör

  • 120 gråris- gärna rött

Gör så här

  1. Blanda soja, sesamolja, socker, vitlök och peppar i en skål. Skär köttet till 2 skivor och lägg i marinaden. Låt det marinera kallt, gärna några timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.

  2. Kålrotssallad: Skala och skär eller hyvla kålroten mycket tunt. Blanda med sesamolja, finhackad vitlök och finhackad pepparfrukt.

  3. Koka riset. Ta upp köttet ur marinaden och strö på salt och sesamfrö på båda sidor. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek köttet på hög värme ca 1 minuter på båda sidor.

  4. Stek kålrotssalladen i samma panna ca 2 minuter på medelgod värme. Blanda ner salt och häll på resten av marinaden som köttet låg i. Tillsätt strimlad salladslök strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?