Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesamknyten med mynta

Sesamknyten med mynta
Sesamknyten med mynta
Sesamknyten med mynta

Ingredienser

  • 3smördegsplattor- frysta, 18x9 cm
  • 2 mskvetemjöl- till kavling
  • 2 msksmör- smält
  • 2 dlmyntablad- löst packade
  • 0,5 tsksalt
  • 1ägg
  • 3 msksesamfrö

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut varje smördegsplatta till 18x18 cm, på lätt mjölat bakbord. Skär varje platta i 9 rutor som är 6x6 cm.

  2. Smält smöret i en liten kastrull. Hacka myntabladen. Blanda smör, mynta och salt. Vispa upp äggen med en gaffel.

  3. Fördela myntablandningen på smördegsrutorna. Pensla med ägg runt kanterna. Vik ihop varje till en trekant. Tryck lätt med en gaffel längs kanterna så den stängs.

  4. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills knytena fått fin färg. Servera ljumma eller kalla.

Vad tyckte du om receptet?