Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sesamfrön har odlats av människan i nästan 3 000 år, och det är lätt att förstå varför fröet med den kraftigt nötiga smaken är så poppis. Här har vi använt det på knutna frallor!
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och tillsätt ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta degen i maskin på låg hastighet i ca 5 min. Tillsätt smöret, lite i taget, tills allt är inarbetat. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 1 tim.
Stjälp upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Rulla varje bit till en avlång längd, ca 30 cm, och forma en knut genom att snurra degen runt fingrarna. Fäst skarven under bullen. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Pensling: Vispa upp äggulan med en gaffel. Tillsätt vatten och salt. Pensla bröden med blandningen och strö över frön.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna på galler under bakduk.