Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressing

Recept på sesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressing. Snabbfixad och underbart god rätt som funkar lika bra som plockmat som till förrätt. Dipp-såsen kan göras dagen före servering.

Sesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressingSesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressingSesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressing
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 225 gsalmalax
  • 2 msksesamfrön- svarta
  • 2 msksesamfrön- vita
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dippsås

  • 1salladslök
  • 3 msksoja- japansk
  • 3 mskrisvinäger
  • 1 mskfarinsocker
  • 1 mskingefära- finriven
  • 0,5 tsksesamolja
  • 1 msksesamfrön- rostade

Garnering

  • småskott- eller krasse

Tillbehör

  • wasabi
  • gari

Gör så här

  1. Dippsås: Ansa och strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser till dippsåsen och rör tills sockret lösts upp.

  2. Blanda svarta och vita sesamfrön med salt och peppar på en tallrik. Rulla laxen i blandningen och halstra den runt om på riktigt hög värme ca 1 minut.

  3. Skär laxen i skivor och garnera med skott eller krasse. Servera den tillsammans med dippsås, wasabi och gari.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!