Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesamgrissini


Lyxlunchen inleds med en förrätt som är både somrig och inbjudande.

Sesamgrissini
Sesamgrissini
Sesamgrissini

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 dlvetemjöl- special fullkorn
  • 5 dlvetemjöl- ca
  • 2 tsksalt

Pensling:

  • 0,5ägg

Garnera med:

  • sesamfrön
  • havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula och lös upp jästen i ­vatten och olja i en degbunke. Tillsätt vetemjöl ­special fullkorn och nästan allt ­vetemjöl. Arbeta ihop till en mjuk deg och tillsätt saltet på slutet, arbeta degen cirka 10 minuter i ­köksmaskin eller med elvispens degkrokar. Plasta bunken och låt degen jäsa i minst 30 minuter.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ihop degen och dela den i två delar. Kavla ut den till en rektan­gulär platta, cirka 1/2 centimeter tjock. Pensla den med ett upp­vispat ägg och strö över sesamfrön och lite havssalt.

  3. Sporra eller skär ut 1 ­centimeter breda remsor av degen. Vrid dem till långa spiraler och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa utan bakduk cirka 20 minuter.

  4. Grädda dem i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt de kallna på bakgaller utan bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök