Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxlunchen inleds med en förrätt som är både somrig och inbjudande.
Sätt ugnen på 200 grader. Smula och lös upp jästen i vatten och olja i en degbunke. Tillsätt vetemjöl special fullkorn och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en mjuk deg och tillsätt saltet på slutet, arbeta degen cirka 10 minuter i köksmaskin eller med elvispens degkrokar. Plasta bunken och låt degen jäsa i minst 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ihop degen och dela den i två delar. Kavla ut den till en rektangulär platta, cirka 1/2 centimeter tjock. Pensla den med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön och lite havssalt.
Sporra eller skär ut 1 centimeter breda remsor av degen. Vrid dem till långa spiraler och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa utan bakduk cirka 20 minuter.
Grädda dem i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt de kallna på bakgaller utan bakduk.
Recept från Mitt kök