Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirap

Sesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirap är en beroendeframkallande granola som smakar lika bra i yoghurten som på smoothiebowlen.

Sesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirapSesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirapSesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirap
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dlpistaschnötter- utan skal
  • 5 dlhavregryn- gärna fiberhavregryn
  • 1 dlsesamfrön- vita
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 mskvaniljpulver
  • 1 krmsalt
  • 0,5 dlkokosolja
  • 0,75 dllönnsirap
  • 0,5 dlvatten
  • 50 gchoklad- mörk
  • 10aprikoser- torkade
  • 3 dlkokosflakes- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° varmluft. Hacka pistaschnötterna. Blanda nötter, havregryn, sesamfrön, pumpakärnor, vaniljpulver och salt i en långpanna.

  2. Blanda kokosolja, sirap och vatten med de torra ingredienserna. Krama ihop noga.

  3. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills granolan är gyllene. Rör om några gånger under tiden. Ta ut och låt kallna.

  4. Grovhacka chokladen. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda choklad, aprikoser och kokosflakes med det rostade och häll upp i glasburk.

Vad tyckte du om receptet?