Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirap är en beroendeframkallande granola som smakar lika bra i yoghurten som på smoothiebowlen.
Sätt ugnen på 150° varmluft. Hacka pistaschnötterna. Blanda nötter, havregryn, sesamfrön, pumpakärnor, vaniljpulver och salt i en långpanna.
Blanda kokosolja, sirap och vatten med de torra ingredienserna. Krama ihop noga.
Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills granolan är gyllene. Rör om några gånger under tiden. Ta ut och låt kallna.
Grovhacka chokladen. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda choklad, aprikoser och kokosflakes med det rostade och häll upp i glasburk.