Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesamfrölimpa med solroskärnor

God och nyttig limpa att njuta av till frukost och mellanmål. Servera gärna med färskost, osötat jordnötssmör, nötter och lätt rårörda hallon.

Sesamfrölimpa med solroskärnor
Sesamfrölimpa med solroskärnor
Sesamfrölimpa med solroskärnor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlsesamfrön
  • 1 dlsolroskärnor
  • 4,5 dlmandelmjöl
  • 1 dlkokosmjöl
  • 4 mskfiberhusk
  • 1 mskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 2 tskkorianderfrö- malet
  • 6ägg
  • 2 dlcrème fraiche
  • 150 gphiladelphia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer cirka 1 ½ liter.

  3. Mixa sesamfrön och solroskärnor så fint som möjligt.

  4. Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål.

  5. Vispa ägg, crème fraiche och Philadelphiaost i en separat skål.

  6. Blanda ihop alla ingredienser med en elvisp. Häll upp smeten i formen och grädda i 40-45 minuter. Låt brödet vila i formen 5 minuter. Vänd sedan upp brödet och låt det svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök