Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nygräddat bröd är alltid uppskattat. Degen görs tidigt men bakas inte ut och gräddas förrän i sista stund så att brödet kan serveras varmt och doftande.
Blanda kall fil och varmt vatten så att det blir ljummet, 37°.
Rör i jästen, salt, olja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg, för hand eller med degkrokarna till elvispen.
Låt degen jäsa minst 1/2 timme, helst 1 timme.
Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Platta ut degen med händerna till ca 25x25 cm.
Bred ut olja och salt. Vik degen dubbel på mitten. Skär degen i 20 smala remsor.
Vrid dem några varv och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Pensla ena änden med ägg och strö över frön. Grädda i övre delen vid 250° ca 12 minuter. Servera brödpinnarna nygräddade.