Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sesam- och ingefärsrostad pumpa

Rosta pumpa i ugnen tillsammans med en härlig marinad på ingefära, chili, vitlök och sesamfrön.

Sesam- och ingefärsrostad pumpaSesam- och ingefärsrostad pumpaSesam- och ingefärsrostad pumpa
Sesam- och ingefärsrostad pumpa Foto: Leif Jacobsson

Ingredienser

  • 1 kgpumpa
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tsksesamolja
  • 20 gingefära- färskriven
  • 12 msksweet chili- färdig på flaska
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksesamfrön
  • salt

Gör så här

  1. Dela pumpan på mitten och gröp försiktigt ur kärnhuset. Spara gärna kärnorna som kan torkas och sedan rostas och saltas.

  2. Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt.

  3. Blanda ihop oljor, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön till en god marinad som penslas på pumpaklyftorna.

  4. Salta och rosta klyftorna i ugn, 200 grader, ca 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?