Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Serranosmörgås med hummus

Marinerade paprikor och kronärtskockor smakar gott på smörgåsen  tillsammans med en klick krämig hummus. Paprikor och kronärtskockshjärtan finns att köpa i delikatessdisken bland inlagda oliver och vitlöksklyftor.

Serranosmörgås med hummus
Serranosmörgås med hummus
Serranosmörgås med hummus

Ingredienser

  • 4bröd- i skivor, gärna franskbröd
  • 1 msksmör
  • 8serranoskinka- tunna skivor
  • 8röda paprikor- små, marinerade
  • sallad- gärna machesallad
  • 4kronärtskockshjärtan- marinerade

Hummus

  • 0,5 burkkikärter- (à 400 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 krmspiskummin- mald
  • 1 krmkoriander- mald
  • 3 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Hummus: Spola kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärter, vitlök och kryddor i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt olja i en fin stråle och kör till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

  2. Dela bröden och bred på smör. Lägg på skinka, paprika och sallad. Dela kronärtskockorna på mitten och fördela dem på smörgåsarna. Klicka på hummus.

Vad tyckte du om receptet?