Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Serranoskinka, pomelo, mozzarella och grapefrukt

Det här receptet blev till av en slump. Honungsmelon stod på inköpslistan, men receptmakaren Adam Thulin tog fel i matbutiken och kom hem med en pomelo. Han hade aldrig ätit pomelo tidigare men blev intresserad av om den kunde funka till denna rätt, och det gjorde den. Det är tacksamt när misstag gör att man provar nya saker som får en att tänka om.

Serranoskinka, pomelo, mozzarella och grapefrukt
Serranoskinka, pomelo, mozzarella och grapefrukt
Serranoskinka, pomelo, mozzarella och grapefrukt
Härlig plockmat med skinka, ost och citrusfrukter Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 gserranoskinka- eller annan lufttorkad skinka
  • 1pomelo
  • 2grapefrukter
  • 250 gmozzarellaost
  • 1 mskolivolja

Garnering

  • körvel

Gör så här

  1. Lägg ut skinkan i små högar på ett fat så att den blir rumsvarm.

  2. Skala och skär ut hinnfria klyftor ur pomelon och grapefrukten.

  3. Bryt mozzarellan i bitar.

  4. Lägg frukt och ost på assietterna. Ringla över olja och toppa med körvel.

Vad tyckte du om receptet?