Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Serranolindad fylld kycklingfilé med tagliorini

Om du inte får tag i en fin kycklingfilé kan du köpa en hel kyckling och skära ut filén. Använd gärna majskyckling. De är stora och fina.

Serranolindad fylld kycklingfilé med taglioriniSerranolindad fylld kycklingfilé med taglioriniSerranolindad fylld kycklingfilé med tagliorini
Foto: Annika Broman

Ingredienser

 • 1 storkycklingfilé- med skinn cirka 250 g
 • 40 ganklevermousse- (finns på burk eller i delikatessdisken)
 • 23serranoskinka- tunna skivor
 • 200 gtagliolini- färska
 • 2 mskgrädde
 • 2 mskvitt vin
 • 10cocktailtomater
 • 5 bladbasilika
 • plastfolie- att vira in kycklingen i

Gör så här

 1. Lägg filén platt på skärbrädan med skinnsidan nedåt (använd egen skärbräda till kyckling). Skär ett snitt i mitten halvvägs igenom och sedan ut mot kanterna. Så att du gör ett T-snitt att lägga i fyllningen i.

 2. Skär anklevern i stavar och lägg i snittet mitt i kycklingfilén.

 3. Lägg ut plastfolie och placera skinkskivorna lite omlott, så det blir en tillräckligt stor yta att lägga kycklingfilén på. Lägg kycklingen mitt på skinkskivorna och rulla ihop med hjälp av plasten. Det skall bli ett tättslutande paket. Denna del kan förberedas dagen innan. Förvara i kylskåp.

 4. Vid tillagning. Sätt ugnen på 90-100 grader (absolut inte över 100 grader, för då kan plastfolien smälta). Har du precis gjort pilgrimsmusslorna så sänk värmen och öppna ugnsluckan, så sjunker värmen snabbare till under 100 grader.

 5. Lägg plastrullen med kycklingen i en form och tillaga på låg värme, 90-100 grader, i cirka 1 timme. Kolla med stektermometer att den är uppe i 70 grader innan du tar ut den.

 6. Sätt pastavatten på kokning med lite salt. Skär tomaterna i 4 delar och strimla basilikan. Tag tillvara på skyn från kycklingen (lägg in kycklingen i eftervärmen i ugnen under tiden) och koka samman med vin och grädde.

 7. Koka pastan, går på någon minut, häll av vattnet och lägg pastan i såsen tillsammans med tomater och basilika. Rör ihop 1-2 minuter och dela upp på två tallrikar. Skiva kycklingen, lägg på toppen och servera med lite nyriven parmesan och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök