Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta

Serranolindad fläskfilé i ugn med en krämig kantarellpasta.

Serranolindad fläskfilé med kantarellpastaSerranolindad fläskfilé med kantarellpastaSerranolindad fläskfilé med kantarellpasta
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kgfläskfilé
  • 2 msksmör
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmald
  • 8serranoskinka

Pasta

  • 1 lkantareller
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsksalt
  • 600 gtagliatelle
  • 300 gsockerärter
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • tomatsallad

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.

  2. Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.

  3. Pasta: Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.

  4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.

  5. Koka upp vattnet med lätt crème fraîchen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.

  6. Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.

Vad tyckte du om receptet?