Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Serranolindad fläskfilé i ugn med en krämig kantarellpasta.
Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.
Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.
Pasta: Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.
Koka upp vattnet med lätt crème fraîchen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.
Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.