Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sensommarsallad med räkor och betor

Sensommarsallad med räkor och betor innehåller bland annat mjukt kokta betor, dill och pepparrot. Servera gärna salladen med extra pepparrot.

Sensommarsallad med räkor och betorSensommarsallad med räkor och betorSensommarsallad med räkor och betor
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 8rödbetor- (500 g)
  • 3 mskdill- finhackad
  • 2 mskpepparrot- finriven
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 150 gsockerärter
  • 1 knipparädisor
  • 1 påserucola- (65 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 300 gräkor- skalade

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Koka rödbetorna ca 30 min. Skölj dem i kallt vatten och skala. Skär betorna i klyftor.

  2. Blanda dillen med pepparrot, olja och citronsaft.

  3. Ansa och halvera rädisorna. Vänd ihop dressingen med rödbetor och sockerärter. Krydda med salt och peppar.

  4. Varva betor, bönor, rucola, rädisor och räkor på ett fat. Pressa över citron vid servering.

Vad tyckte du om receptet?