Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sensommarsallad med aprikoser och labneh

Sensommarsallad med aprikoser och labneh är en frisk sallad med sötma från aprikoser och sälta från labnehosten. Aprikoserna kan bytas ut mot persikor eller nektariner.

Sensommarsallad med aprikoser och labnehSensommarsallad med aprikoser och labnehSensommarsallad med aprikoser och labneh
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1rosésallad- liten
  • 65 grucola
  • 250 gaprikoser- färska
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 10labnehbollar- Sevan, –12
  • 1 krukamynta

Bärdressing

  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 100 gbjörnbär
  • 1,5 dlolivolja- mild
  • 0,5 dlvatten
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  2. Riv rosésalladen i bitar. Blanda rosésallad och rucola och lägg upp på ett stort fat.

  3. Halvera, kärna ur och skär aprikoserna i klyftor. Lägg dem på salladen. Strö över fingsalt och peppar. Bryt över labneh-osten. Skeda över lite av dressingen. Toppa med myntablad och servera resten av dressingen till.

Vad tyckte du om receptet?