Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 44g
Kolhydrater: 64g
Senapstorsk med broccoli och apelsinsmörsås går bra att laga för fler än 2 personer. Du kan byta ut pärlcouscous mot vanlig couscous, men då serveras yoghurtröran bredvid.
Sätt ugnen på 200°. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och bred över senapen. Stek i ugn ca 10 min, tills fiskens innertemperatur är 60°.
Stek ströbrödet frasigt i panna med 1 msk olja. Koka broccolin i lättsaltat vatten.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Koka upp apelsinsaft, skal, 1 msk vinäger, 1 krm salt och 1/2 krm peppar i en kastrull. Tillsätt smöret och låt koka upp. Mixa såsen skummig med mixerstav.
Häll av vattnet från couscousen. Finstrimla gräslöken. Rör i yoghurt, gräslök och 1 krm salt i couscousen.
Servera torsken med couscous, broccoli och smörsås. Strö över gräslök och ströbröd.