Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås  

Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås  går bra att laga för fler än 2 personer. Du kan byta ut pärlcouscous mot vanlig couscous, men då serveras yoghurtröran bredvid.

Petra Lindstrand
Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås  
Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås  
Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gtorskfilé
  • 1,5 dlpärlcouscous- (mograbiah)
  • 1 msksenap- grovkornig
  • 0,5 dlströbröd- gärna panko ­(japanskt ströbröd)
  • 200 gbroccoli- gärna bellaverde
  • 1apelsin- stor
  • 25 gsmör
  • 0,5 krukagräslök- + 0,5
  • 0,5 dlyoghurt- turkisk
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och bred över senapen. Stek i ugn ca 10 min, tills fiskens innertemperatur är 60°.

  3. Stek ströbrödet frasigt i panna med 1 msk olja. Koka broccolin i lättsaltat vatten.

  4. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Koka upp apelsinsaft, skal, 1 msk vinäger, 1 krm salt och 1/2 krm peppar i en kastrull. Tillsätt smöret och låt koka upp. Mixa såsen skummig med mixerstav.

  5. Häll av vattnet från couscousen. Finstrimla gräslöken. Rör i yoghurt, gräslök och 1 krm salt i couscousen.

  6. Servera torsken med couscous, broccoli och smörsås. Strö över gräslök och ströbröd.

Vad tyckte du om receptet?