Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapssill med pepparrot

Senapssill recept. Så här görs såsen till en riktigt god senapssill.

Senapssill med pepparrotSenapssill med pepparrotSenapssill med pepparrot
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300400 gströmmingfilé- (skinnfri)

Lag

  • 1 dlättiksprit- 12%
  • 5 dlvatten
  • 0,5 msksalt

Sås

  • 2 msksvensk senap
  • 1 msksenap- mörk fransk
  • 3 msksocker
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskjapansk soja- kikkoman
  • 1 mskvatten
  • 4 mskdill- finskuren färsk
  • 1 mskgräslök- finskuren
  • vitpeppar- nymalen
  • salt
  • 1,5 dlrapsolja
  • 1 dlfilmjölk

Dekoration

  • dill
  • gräslök
  • pepparrot- nyriven

Gör så här

  1. DAG 1: Blanda ingredienserna till lagen och lägg i strömmingen och ställ i kyl över natten, cirka 12 timmar.

  2. DAG 2: Såsen: Blanda samtliga ingredienser utom rapsolja och filmjölk tills sockret löst sig. Rör ner oljan och sist filmjölken, krydda med nymalen vitpeppar och salt.

  3. Lyft upp strömmingen ur lagen efter 12 timmar och torka den noga, blanda sedan med senapssåsen. Låt dra och garnera med dill, skuren gräslök, nyriven pepparrot och kanske en snaps. Läckö Slottsaquavit passar fint.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök