Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Senapssill recept. Så här görs såsen till en riktigt god senapssill.
DAG 1: Blanda ingredienserna till lagen och lägg i strömmingen och ställ i kyl över natten, cirka 12 timmar.
DAG 2: Såsen: Blanda samtliga ingredienser utom rapsolja och filmjölk tills sockret löst sig. Rör ner oljan och sist filmjölken, krydda med nymalen vitpeppar och salt.
Lyft upp strömmingen ur lagen efter 12 timmar och torka den noga, blanda sedan med senapssåsen. Låt dra och garnera med dill, skuren gräslök, nyriven pepparrot och kanske en snaps. Läckö Slottsaquavit passar fint.
Recept från Mitt kök