Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapssill med honung och dill

Senapssill med honung och dill smakar bra vare sig det är jul, påsk eller midsommar!

Senapssill med honung och dill
Senapssill med honung och dill
Senapssill med honung och dill
Foto: Ulrika Pousette

Senapssill med honung och dill

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1äggula
  • 1 mskdijonsenap
  • 3 mskskånsk senap
  • 2 mskhonung
  • 1 dlrapsolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 krmdillfrön
  • 5kryddpepparkorn

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar.

  2. Vispa ihop äggula, senap och honung. Droppa försiktigt i olja under vispning. Krydda med salt, peppar och tillsätt dill, krossade dillfrön och krossade kryddpepparkorn.

  3. Lägg sillbitarna i senapssåsen. Låt sillen mogna i kylen i en glasburk med lock ca 24 timmar. Garnera med dill vid servering.

Vad tyckte du om receptet?