Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapssill med dill – recept på klassiker

Härlig, smakrik klassiker som med 5-minuterssill eller inläggningssill går snabbt att göra. Garnera med lite dill.

Senapssill med dill – recept på klassiker
Senapssill med dill – recept på klassiker
Senapssill med dill – recept på klassiker
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4sillfiléer- 5-minuterssill eller inläggningssill
  • 1 mskskånsk senap- grov
  • 2 msksenap
  • 1,5 mskströsocker
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1,52 dlolja- neutral t.ex rapsolja eller solrosolja
  • 1 krmsalt
  • 2 mskdill- hackad

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.

  2. Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål.

  3. Droppa i oljan i en n stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt salt. Späd eventuellt såsen med några droppar vatten om den blir för tjock.

  4. Vänd ner dillen och sillbitarna i såsen.

  5. Garnera med dill.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök