Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapspanerad lax med röd vinsås

Den senapspanerade laxen lagas alltid till påsk hemma hos Mari. Men den smakar precis lika gott andra tider på året. Vill man minska lite på fettet kan vispgrädden i såsen ersättas med matlagningsgrädde. Då kan såsen behövas redas med lite Maizena majsstärkelse.

Senapspanerad lax med röd vinsås
Senapspanerad lax med röd vinsås
Senapspanerad lax med röd vinsås

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 3 msksenap
  • 1 mskströbröd
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör- smält

Sås

  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlvatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 msktomatpuré
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • 4potatis- kokt
  • 1 pktsparris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en ugnssäker form. Bred på senap, strö på ströbröd och salt. Droppa över smält smör. Baka laxen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Blanda samtliga ingredienser till såsen utom smöret. Låt såsen koka ihop till simmig konsistens. Rör ner smöret för att få såsen blank och fin.

  3. Servera laxen med sås, kokt potatis och sparris.

Vad tyckte du om receptet?