Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsöverbakad sej med varm potatissallad

Bakad sej med senap och varm potatissallad . Tre senapssorter med olika karaktär blir en lyckad smakträff. Västervikssenapen är söt och ganska stark.

Senapsöverbakad sej med varm potatissallad
Senapsöverbakad sej med varm potatissallad
Senapsöverbakad sej med varm potatissallad
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 600 gsejfilé
  • 3 mskvästervikssenap
  • 2 mskgrovsenap
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Varm potatissallad

  • 600 gpotatisar- små kokta
  • 125 gkörsbärstomater
  • 4salladslökar
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 2 tskhonung
  • 2 mskkapris
  • 50 goliver- svarta

Garnering

  • 2 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär fisken i fyra portions­bitar. Blanda de olika senapssorterna, salt och peppar. Bred senapsblandningen på fisken.

  2. Halvera potatis och tomater. Ansa och skiva salladslöken tunt. Blanda alla ingredienser till potatissalladen och lägg i en ugnssäker form. Lägg på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills fisken är klar i mitten och potatisen blivit varm.

  3. Garnera med hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?