Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Urbenad kotlett säljs ofta till bra pris och är ett saftigt, gott och magert kött när fettkappan är bortskuren.
Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skär köttet i ca 3 cm breda bitar. Bryn köttet på båda sidor i 1 msk smör 1 minut per sida. Krydda med 1 tsk salt. Blanda senapen med 1 1/2 dl vatten och häll över kotletterna. Låt puttra 3–5 min utan lock. Rör i Maizenaredningen, koka 1 minut.
Skala och skär morötterna i skivor på snedden. Koka dem i 1/2 dl vatten, 2 msk smör och 1/2 tsk salt. Låt koka under lock ca 3 min. Rör i gräslöken.
Servera kotletterna med senapssås, morötter och potatis.