Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapskotletter

Urbenad kotlett säljs ofta till bra pris och är ett saftigt, gott och magert kött när fettkappan är bortskuren.

Senapskotletter
Senapskotletter
Senapskotletter

Ingredienser

  • 9potatisar
  • 600 gfläskkotlett- urbenad, i bit
  • 3 msksmör
  • 1,5 tsksalt
  • 2 msksenap- provensalsk (Maille)
  • 1,5 mskMaizenaredning- för ljusa såser
  • 400 gmorötter
  • 0,5 dlgräslök- hackad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Skär köttet i ca 3 cm breda bitar. Bryn köttet på båda sidor i 1 msk smör 1 minut per sida. Krydda med 1 tsk salt. Blanda senapen med 1 1/2 dl vatten och häll över kotletterna. Låt puttra 3–5 min utan lock. Rör i Maizenaredningen, koka 1 minut.

  3. Skala och skär morötterna i skivor på snedden. Koka dem i 1/2 dl vatten, 2 msk smör och 1/2 tsk salt. Låt koka under lock ca 3 min. Rör i gräslöken.

  4. Servera kotletterna med senapssås, morötter och potatis.

Vad tyckte du om receptet?