Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsgriljerad lax

Recept på senapsgriljerad lax. Prova senapsgriljerad lättrimmad lax istället för skinka. Laxen kan serveras varm eller kall.

Senapsgriljerad lax
Senapsgriljerad lax
Senapsgriljerad lax
Laxen kan serveras varm eller kall. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 800 glaxfilé- ,med eller utan skinn
  • 2,5 msksalt
  • 2 mskströsocker

Griljering

  • 0,5apelsin
  • 2äggulor
  • 1 mskströbröd- gärna glutenfritt
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 1 mskrårössocker
  • 2 tsksenapspulver- Colman’s
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 krmsalt

Garnering

  • pepparrot- riven
  • apelsinskal- rivet
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Ansa laxen fri från ben och hinnor. Gnid in den med salt och socker och lägg den i kylen ca 6 timmar, så att den blir lättrimmad.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda  apelsinskal, äggulor, ströbröd, pepparrot, socker, senapspulver, ingefära och salt .

  3. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Torka av den med hushållspapper. Bred ut griljeringen så det täcker hela laxen.

  4. Griljera laxen mitt i ugnen ca 15 min, men håll den under uppsikt så att den inte blir för brun. Servera laxen varm eller kall. Garnera med pepparrot, apelsinskal och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Henrik Eriksson Falkman