Recept av Henrik Eriksson Falkman
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på senapsgriljerad lax. Prova senapsgriljerad lättrimmad lax istället för skinka. Laxen kan serveras varm eller kall.
Ansa laxen fri från ben och hinnor. Gnid in den med salt och socker och lägg den i kylen ca 6 timmar, så att den blir lättrimmad.
Sätt ugnen på 225°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda apelsinskal, äggulor, ströbröd, pepparrot, socker, senapspulver, ingefära och salt .
Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Torka av den med hushållspapper. Bred ut griljeringen så det täcker hela laxen.
Griljera laxen mitt i ugnen ca 15 min, men håll den under uppsikt så att den inte blir för brun. Servera laxen varm eller kall. Garnera med pepparrot, apelsinskal och persilja.
Recept av Henrik Eriksson Falkman