Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsgriljerad kassler med varma fikon

Kassler istället för skinka bakad med ett kryddigt täcke. Snabbast går

det med färdigköpta djupfrysta potatisklyftor. Servera med mango chutney och eventuellt lite gräddfil.

Senapsgriljerad kassler med varma fikonSenapsgriljerad kassler med varma fikonSenapsgriljerad kassler med varma fikon

Ingredienser

  • 400 gkassler- benfri

Griljering

  • 2 mskmango chutney
  • 0,5 msksenap- svensk
  • 1 krmkanel- mald
  • 1äggula
  • 3 mskströbröd

Till servering

  • 750potatisklyftor- frysta
  • 2fikon
  • 250 gbroccoli
  • 1 pktcocktailtomater
  • 1 dlmango chutney
  • 1 dlgräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort nätet från kasslern. Lägg kasslern på en ugnslångpanna.

  2. Blanda mango chutney, senap, kanel, äggula och 2/3 msk av ströbrödet. Bred eller pensla det på kasslern. Strö över resten av ströbrödet. Lägg potatisklyftor runt om och stek mitt i ugnen ca 25 min. Dela fikonen och lägg in dem på plåten när ca 10 min återstår.

  3. Dela och koka broccolin under tiden. Skär upp kasslern i tunna skivor och servera med fikonen, potatisklyftor, broccoli, tomat, mango chutney och eventuellt gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?