Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på griljerad julskinka serverad med ljummen grönkålssallad. Sikta gärna lite potatismjöl över skinkan innan du brer på griljeringsblandningen, då fäster den bättre. En ljummen grönkålssallad med citrus är bra tillbehör.
Salladen räcker till 6-8 portioner
Griljera skinka: Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort eventuellt nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
Riv skorporna på den finaste sidan av rivjärnet.
Blanda äggula, senap, honung, socker och potatismjöl. Bred blandningen över skinkan. Sikta över det rivna skorpmjölet.
Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera i 10–15 minuter tills den fått fin färg. Ställ skinkan kallt så att den svalnar snabbt.
Skär skinkan i skivor och servera med grönkålssalladen.
Ljummen grönkålssallad: Riv kålbladen i små bitar, kasta bort den grova stjälken. Fräs bitarna i oljan i cirka 1 minut. Ringla över vinägern och honungen.
Dela och skär apelsinerna i skivor.
Hacka valnötterna.
Blanda ihop grönkål, apelsinskivor, valnötter och tranbär på ett fat. Salta och peppra.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök