Recept av Elisabeth Johansson.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på senapsgriljerad blomkål. Griljeringen får god ingefärssmak.
Ansa och koka blomkålen i lättsaltat vatten under lock 10–15 min, så att den fortfarande har spänst. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av ordentligt. Torka av den med lite hushållspapper.
Sätt ugnen på 200°. Blanda senap, äggula, farinsocker, ingefära, salt och 2 msk ströbröd. Lägg blomkålen på en plåt, täck med griljeringen. Strö över 1/2 msk ströbröd.
Griljera blomkålen mitt i ugnen ca 15 min. Servera den varm.
Recept av Elisabeth Johansson.