Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsgriljerad blomkål med äpple och grönkål

Recept på griljerad blomkål. Ett gott vegetariskt alternativ till julskinka, lätt att laga dessutom. Servera gärna med lite extra senap vid sidan om.

Elisabeth Johansson
Senapsgriljerad blomkål med äpple och grönkål
Senapsgriljerad blomkål med äpple och grönkål
Senapsgriljerad blomkål med äpple och grönkål
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- (500 g)
  • 0,75 dlströbröd
  • 4 msksenap
  • 1äggula

Garnering

  • grönkål
  • röda äpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210°. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den börjar mjukna i 7–8 min. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ugnssäker form.

  2. Rör ihop ströbröd, senap och äggula. Bred blandningen över blomkålen.

  3. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 min tills griljeringen börjar få färg. Låt kallna.

  4. Skär blomkålen i 1 cm tjocka skivor. Garnera med röda äpplen och grönkål.

Vad tyckte du om receptet?