Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsgravad strömming

Vänd ner klargravad strömming i en sås med grov senap och dill. En smakrik favorit på julbordet!

Senapsgravad strömming
Senapsgravad strömming
Senapsgravad strömming
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Klargravad strömming (görs dagen innan)

    • 12 dlvatten
    • 2,5 dlättiksprit
    • 1 msksalt
    • 500 gströmmingfilé- dragen, (skinnfria filéer)

    Senapssås

    • 1 mskskånsk senap- grov
    • 2 msksenap
    • 1,5 mskströsocker
    • 1 mskrödvinsvinäger
    • 1,5 dlolja- neutral t. ex raps- eller solrosolja
    • 1 krmsalt
    • 2 mskdill- hackad

    Gör så här

    1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.

    2. Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.

    3. Häll av lagen i en sil och låt strömmingen rinna av ordentligt.

    4. Senapssås: Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål.

    5. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt salt. Späd eventuellt såsen med några droppar vatten om den blir för tjock. Vänd ner dillen.

    6. Servering: Vänd ner strömmingen i senapssåsen. Förvara i kylen om den ska serveras senare.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök