Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vänd ner klargravad strömming i en sås med grov senap och dill. En smakrik favorit på julbordet!
Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.
Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.
Häll av lagen i en sil och låt strömmingen rinna av ordentligt.
Senapssås: Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål.
Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt salt. Späd eventuellt såsen med några droppar vatten om den blir för tjock. Vänd ner dillen.
Servering: Vänd ner strömmingen i senapssåsen. Förvara i kylen om den ska serveras senare.
Recept från Mitt kök