Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsglaserade revbensspjäll

Senapsglaserade revbensspjäll innehåller senapsfrön som ger både god smak och knaprig konsistens.

Senapsglaserade revbensspjäll
Senapsglaserade revbensspjäll
Senapsglaserade revbensspjäll
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 kgrevben- tjocka, sågade
  • 2morötter
  • 2gula lökar
  • 2 msksmör
  • 3lagerblad
  • 10vitpepparkorn
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • 1,5 lvatten

Glaze

  • 1 msksenapsfrön- bruna
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 1 dllönnsirap
  • 1 dlsenap- skånsk
  • 0,5 tskkryddnejlikor- malda
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 dlapelsin- pressad

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och lök i bitar. Fräs dem i smör. Tillsätt kryddorna och häll över vinet. Låt koka upp.

  2. Lägg revbenen i grytan och häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda under lock ca 2 timmar, köttet ska lossna från benet.

  3. Förväll senapsfröna i lättsaltat vatten. Låt rinna av och blanda med övriga ingredienser.

  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och skär revbenen i bitar. Lägg dem på en plåt. Pensla revbenen med glazen och glacera mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg