Recept av Christian Hellberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Senapsglaserade revbensspjäll innehåller senapsfrön som ger både god smak och knaprig konsistens.
Skala och skär morötter och lök i bitar. Fräs dem i smör. Tillsätt kryddorna och häll över vinet. Låt koka upp.
Lägg revbenen i grytan och häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda under lock ca 2 timmar, köttet ska lossna från benet.
Förväll senapsfröna i lättsaltat vatten. Låt rinna av och blanda med övriga ingredienser.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp och skär revbenen i bitar. Lägg dem på en plåt. Pensla revbenen med glazen och glacera mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min.
Recept av Christian Hellberg