Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsfärskost

Senapsfärskost
Senapsfärskost
Senapsfärskost
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 lnaturell yoghurt
  • 3 dlgräddfil
  • 1 tsksenapsfrön- gula
  • 1 tskbruna senapsfrön
  • örtsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm yoghurt och gräddfil till cirka 55 grader så att blandningen skär sig. Rör om under tiden.

  2. Häll upp blandningen i ett kaffefilter eller en ren kökshandduk och låt rinna av i minst 4–5 timmar, gärna längre.

  3. Mortla senapsfröna och rör ner i färskosten. Smaka av med peppar och örtsalt.

  4. Forma osten till önskad form, lägg in i en ny kökshandduk (eller plastpåse) och förvara i kylskåp tills servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök