Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsfärsbiff med rotfrukter och feta

Några extra droppar olivolja och nymald svartpeppar garnerar yoghurtsåsen.

Senapsfärsbiff med rotfrukter och feta
Senapsfärsbiff med rotfrukter och feta
Senapsfärsbiff med rotfrukter och feta

Ingredienser

  • 600 gnötfärs
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 50 gfetaost

Rotfrukter

  • 800 grotfrukter- valfria t ex morot, palsternacka och kålrot
  • 1 mskolivolja
  • 50 grucola

Sås

  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 tskhonung
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär i stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Blanda med olivolja och rucola.

  2. Blanda färs, senap, salt och svartpeppar. Forma fyra biffar och stek i olivolja ca 5 min på varje sida.

  3. Blanda yoghurt, honung och salt. Lägg upp biffar och rotfrukter på tallrikar och smula över fetaosten. Servera med såsen. Ca 500 kcal per portion, 28 g fett, 38 g protein, 21 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?