Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senapsbiffar med löksky

Pannbiff med lök i ny fräsch stil.

Senapsbiffar med löksky
Senapsbiffar med löksky
Senapsbiffar med löksky

Biffarna

  • 200 gnötfärs- (10%)
  • 1 mskdijonsenap
  • 2 mskvatten
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar
  • 2 tsksmör

Löksky

  • 0,5röd lök
  • 2lökar- färska
  • 1 tskolja
  • 1 tsksenapsfrö
  • 0,5 tärningarköttbuljong
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 tskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • 150 gpotatis- kokt
  • rucolasallad
  • 1 mskdijonsenap
  • gurka- snabbsaltad se nedan

Gurka, snabbsaltad

  • 2 dlvatten
  • 3 msksalt
  • 3 mskströsocker
  • 8 dlvatten- kallt
  • 2slanggurkor
  • svartvinbärsblad
  • dillstjälkar

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till färsen och forma till 2 biffar. Stek dem långsamt i smöret, 3-4 min på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma. Skölj ur pannan.

  2. Skär lökarna i klyftor och stek dem mjuka i olja och senapsfrö, ca 2 min. Smula i buljongtärningen.

  3. Blanda vatten och maizena och häll ner i pannan. Koka upp under omrörning.

  4. Servera biffarna med löksky och tillbehör.

Gurka, snabbsaltad

  1. Koka upp 2 dl vatten, 3 msk salt och 3 msk strösocker i en kastrull.

  2. Blanda det med 8 dl kallt vatten.

  3. Skär 2, ej för stora, slanggurkor i 5 cm bitar. Stick i dem med en gaffel.

  4. Varva gurkbitar med svartvin- bärsblad och dillstjälkar tätt i en burk. Häll över lagen, sätt på lock och låt stå 2 dygn i kylen.

Vad tyckte du om receptet?