Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senap- och kaprissill

Hemmagjord sill är lätt som en plätt men känns riktigt lyxigt på buffén.

Senap- och kaprissill
Senap- och kaprissill
Senap- och kaprissill
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 345-minuterssill- eller 3-4 matjes­sillfiléer

Sås

  • 1 msksvensk senap
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskhonung- flytande
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 1,5 mskolja
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskkapris- mellanstora

Till garnering

  • 2ägg- hårdkokta
  • dillkrona

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 1/2 centimeter breda bitar. Lägg dem på ett fat.

  2. Blanda svensk senap och dijonsenap, honung och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle. Rör kraftigt under tiden. Blanda sedan i crème fraichen.

  3. Hacka kaprisen grovt och vänd dem ner i såsen. Skala och hacka äggen.

  4. Fördela såsen över sillen. Garnera med ägghack och dillvippa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök