Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Senap med honung, apelsin och pistaschnötter

Senap med honung, apelsin och pistaschnötter är trevligt att ge bort. Köp, eller leta i ditt kökskåp, efter fina glasburkar och glas. Det blir en extra present när senapen är slut.

Senap med honung, apelsin och pistaschnötterSenap med honung, apelsin och pistaschnötterSenap med honung, apelsin och pistaschnötter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 dlsenapspulver- Colmans
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 dlvatten
  • 1apelsin
  • 0,5 dlpistaschnötter- utan skal
  • 0,75 dlhonung
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Blanda ihop senapspulver och mjöl. Koka upp vattnet och häll det över senapsblandningen. Låt stå och svälla ca 20 min.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Finhacka nötterna.

  3. Blanda senapsblandningen med honung, socker, olja, vinäger och salt och vispa kraftigt med elvisp till en slät senap. Rör i apelsinskal och nötter. Låt stå och mogna i kylen ca 1 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?