Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semmelmunk

Semmelmunkarna ska precis ha kallnat när fyllningen spritsas i. 

Semmelmunk
Semmelmunk
Semmelmunk
Semmelmunk. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 satsvetedeg- se grundrecept

Fritering

  • 5 dlrapsolja

Garnering

  • 2 dlströsocker- gärna finkornigt
  • 1 tskkardemumma- stött
  • florsocker

Fyllning

  • 1 satssemmelfyllning- se recept
  • 2,5 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Gör grundreceptet. Hetta upp oljan till 170°. Fritera bullarna i omgångar 3–4 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg. Ta upp dem med hålslev.

  2. Blanda socker och kardemumma. Vänd de friterade bullarna i blandningen. Låt dem kallna på galler.

  3. Vispa grädden till fluffig konsistens. Blanda grädden med semmelfyllningen. Skär ett litet snitt i kanten på semlorna. Spritsa fyllningen i munkarna och pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: