Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semmelmuffins med kaffekräm  

Semmelmuffins med kaffekräm går snabbt att göra. Muffins som fylls med len kaffekräm.

Semmelmuffins med kaffekräm  
Semmelmuffins med kaffekräm  
Semmelmuffins med kaffekräm  
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 0,5 tskkardemummakärnor
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlmjölk

Kaffekräm

  • 150 gchoklad- mörk (70  %)
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlflorsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver- äkta
  • 1 msksnabbkaffepulver- eller espressopulver
  • 0,5 mskvatten
  • 3äggulor

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i smör och mjölk och vänd ner mjölblandningen.

  2. Fyll muffinsformar av papper, ställda på i en muffinsplåt, till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.

  3. Kaffekräm: Finhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver tills blandningen är ljus och porös. Blanda kaffepulvret med vattnet. Vispa ner choklad, kaffe och äggulor i smörblandningen.

  4. Skär av ett lock på muffinsen. Spritsa eller bred på kaffekrämen. Toppa med locken och pudra över lite florsocker.

Vad tyckte du om receptet?