Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Semmelmuffins med kaffekräm går snabbt att göra. Muffins som fylls med len kaffekräm.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i smör och mjölk och vänd ner mjölblandningen.
Fyll muffinsformar av papper, ställda på i en muffinsplåt, till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.
Kaffekräm: Finhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver tills blandningen är ljus och porös. Blanda kaffepulvret med vattnet. Vispa ner choklad, kaffe och äggulor i smörblandningen.
Skär av ett lock på muffinsen. Spritsa eller bred på kaffekrämen. Toppa med locken och pudra över lite florsocker.