Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semmelkladdkaka – enkelt recept

Recept på semmelkladdkaka. Två klassiker i ett – semla och kladdkaka. Ingredienserna körs snabbt ihop i en matberedare, men det går bra att använda händerna och en visp eller slev i stället.

Semmelkladdkaka – enkelt receptSemmelkladdkaka – enkelt receptSemmelkladdkaka – enkelt recept
Semmelkladdkaka - enkel att baka och så god! Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 stägg
  • 150 gmandelmassa
  • 1,5 tskkardemummakärnor- nystötta
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl

Topping

  • 2 dlvispgrädde
  • rostad mandel- flagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Arbeta in äggen, ett i taget, i mandelmassan, antingen för hand eller i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop.

  2. Häll smeten i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten, ca 24 cm i diameter.  Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kakan kallna och eventuellt stelna lite i kylen om du inte vill ha den alltför rinnig.

  3. Topping: Vispa grädden fluffig, men inte för fast, och bred över kakan. Strö över flagad mandel.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: