Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på semmelkladdkaka. Två klassiker i ett – semla och kladdkaka. Ingredienserna körs snabbt ihop i en matberedare, men det går bra att använda händerna och en visp eller slev i stället.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Arbeta in äggen, ett i taget, i mandelmassan, antingen för hand eller i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop.
Häll smeten i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kakan kallna och eventuellt stelna lite i kylen om du inte vill ha den alltför rinnig.
Topping: Vispa grädden fluffig, men inte för fast, och bred över kakan. Strö över flagad mandel.
Läs också: