Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semmelglass

Semmelglass - en ljuvligt gräddig glass med smak av semla. Här behövs det ingen glassmaskin!

SemmelglassSemmelglassSemmelglass
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1ägg
  • 2äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 1 krmkardemummakärnor- nystötta
  • 2 dlmjölk- (3 %)
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 100 gmandelmassa
  • evglasstrutar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och kardemumma lätt. Vispa ner mjölken.

  2. Vispa grädden fluffig och fast men inte för hård. Rör ner äggblandningen i grädden. Riv mandelmassan grovt och blanda ner.

  3. Häll smeten i en form och ställ i frysen. Rör om med 20–30 min mellanrum tills glassen är fryst. Servera direkt eller spara i frysen till servering. Hemgjord glass blir hård när den fryser, så ta fram den ca 20 min före servering och låt tina lite.

Vad tyckte du om receptet?