Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på semmeldonuts. Har du inte tid att göra egna donuts finns det goda färdiga att köpa.
Smält smöret och låt det svalna. Smula jästen i en bunke. Häll mjölken över jästen, rör tills den lösts upp. Tillsätt smör, ägg,4 dl mjöl, socker och salt. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar ur degen, ca 12 cm i diameter. Ta ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter.
Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 20 min.
Hetta upp oljan till 160°. Fritera några ringar i taget ca 2 min på varje sida. Ta upp ringarna och låt dem rinna av på galler. Vänd dem i strösocker.
Donutsemlor: Riv mandelmassan. Blanda den med vatten och vaniljpasta. Vispa grädden till ett fast skum. Dela donutsen och bred mandelmassan på de undre delarna. Spritsa på grädden och lägg på locken.