Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiska semmelbullar som du sedan kan fylla med mandelmassa och grädde eller något annat gott.
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjölet och arbeta ihop det till en jämn och kladdig deg i en köksassistent. Låt fördegen vila i ca 15 min.
Blanda i mjöl, smör, socker, ägg, kardemumma och salt i fördegen och arbeta degen i 10–15 min, degen ska bli riktigt elastisk. Täck degen med en fuktig bakduk och låt den jäsa i ca 45 min.
Dela degen i 20 delar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck bullarna med en fuktig bakduk och låt dem jäsa i ca 2 tim, till dubbel storlek.
4. Sätt ugnen på 225°. Sätt in plåten mitt i ugnen. Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda bullarna gyllene, i ca 8 min. Låt dem kallna på ett galler under bakduk.