Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semmelbollar

Fantastiskt goda små semmelbollar. Alla semmelsmaker i praktiskt chokladbollsformat. Tack för fettisdagens godaste recept Mia Öhrn!

SemmelbollarSemmelbollarSemmelbollar
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 125 gmandelmassa
  • 1 tskkardemummakärnor
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskströsocker
  • 3 dlhavregryn
  • 3 mskvispgrädde

Garnering

  • 0,5 dlflorsocker

Gör så här

  1. Grovriv mandelmassan. Stöt kardemummakärnorna grovt i en mortel. Arbeta ihop alla ingredienser med händerna eller i matberedare.

  2. Rulla bollar av smeten och låt stelna i kylen ca 30 min.

  3. Rulla bollarna i florsocker strax före servering.

  4. Hållbarhet. Bollarna håller 1–2 veckor om de förvaras i kylen.

Vad tyckte du om receptet?