När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1ägg
0,75 dlströsocker
3 dlvetemjöl
2 tskbakpulver
0,5 tskkardemumma- malen
50 gsmör- rumsvarmt
0,75 dlgrädde
Fyllning
100 gmandelmassa- riven
100 gmandelmassa- riven
1 – 1,5 mskmjölk
1 tskcitronskal- rivet
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 15 bullformar på en plåt.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret i klickar och grädden.
Spritsa eller klicka ut smeten i bullformarna. Släta till ytan med en vattensköljd sked.
Grädda i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Skär ett snitt genom bullen ner mot botten, så det bildas en ficka. Eller skär av ett lock.
Blanda riven mandelmassa med mjölk till en smidig massa. Smaksätt ev med rivet citronskal. Vispa grädden.
Bred lite fyllning i bullfickan och spritsa eller klicka på vispgrädde. Avsluta med florsocker.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,1 · 229 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.