Sugen på mer semlor? Spana in några av våra favoriter här!
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med färdig smördeg bakar du snabbt och enkelt spröda och goda wienersemlor. Semlorna fylls med mandelmassa som smaksätts med kardemumma och toppas med luftig, nyvispad grädde.
Sätt ugnen på 225 grader. Använd en utstickare eller ett glas, ca 8 cm i diameter, för att stansa ut 8 rundlar ur smördegsplattorna.
Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med lite vatten. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna.
Mosa ihop mandelmassan och 1/2 dl av vispgrädden till en mjuk fyllning. Tillsätt kardemumman. Fyll en spritspåse med fyllningen om du vill spritsa den på semlorna, det går även bra att klicka på den.
Vispa resten av grädden mjuk och fluffig. Skär av ett litet lock från smördegsemlorna och spritsa på mandelmassa och grädde. Lägg på locket och pudra semlorna med florsocker.
Läs mer: