Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semlor med nutellagrädde

Det här är ett recept på en semla med extra allt. Kombinationen nötkräm och grädde är oslagbar.  

Semlor med nutellagräddeSemlor med nutellagräddeSemlor med nutellagrädde
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    En sats klassisk semmeldeg (se recept ovan)

      Fyllning:


      • 100 gpistaschmandel- riven + 100 g riven mandelmassa
      • 0,5 dlljust muscovadosocker
      • inkråm från bullarna
      • 0,5 dlmjölk- cirka

      
Pensling:


      • 1ägg
      • 0,5 krmsalt
      • 1 tskvatten

      Garnera med:


      • 34 dlgrädde
      • 0,75 dlnutella
      • florsocker

      Gör så här

      1. Gör degen som klassiska semlor. Jäs, baka ut, jäs på plåten, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 7-10 minuter. Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.

      2. Blanda riven pistaschmandel och mandelmassa med muscovadosocker, inkråm och mjölk till fyllningen.­ Fyll bullarna.

      3. Vispa grädden fast och blanda med nutella. Spritsa eller klicka nutella­grädden på bullarna och sätt på lock. Sikta över florsocker.

      Vad tyckte du om receptet?

      Se grundrecept på semlor här. 

      Fler recept på olika varianter av semlor hittar du här 

      Läs också: Så gör du egen nötkräm – recept

      Recept från Mitt kök