Fler recept på olika varianter av semlor hittar du här
Läs också: Så gör du egen nötkräm – recept
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är ett recept på en semla med extra allt. Kombinationen nötkräm och grädde är oslagbar.
Gör degen som klassiska semlor. Jäs, baka ut, jäs på plåten, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 7-10 minuter. Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.
Blanda riven pistaschmandel och mandelmassa med muscovadosocker, inkråm och mjölk till fyllningen. Fyll bullarna.
Vispa grädden fast och blanda med nutella. Spritsa eller klicka nutellagrädden på bullarna och sätt på lock. Sikta över florsocker.
Fler recept på olika varianter av semlor hittar du här
Läs också: Så gör du egen nötkräm – recept
Recept från Mitt kök