Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En liten lyxbakelse är inspirerad av semlan. Den är lättäten och fluffig. Istället för mandelmassa toppad med grädde har vi vispat grädden med riven mandelmassa, på så sätt har vi behållit semlans smaker. Beräkna cirka tre stycken per person.
Sätt ugnen på 200 grader. Värm upp mjölk, smör, salt och socker i en kastrull. Rör bestämt ner mjölet och rör till en smidig degboll.
Ta av kastrullen från värmen och låt degen svalna något. Rör ner äggen, ett åt gången och rör till en slät smet.
Klicka eller spritsa ut cirka 1 1/2 msk stora klickar på bakplåtspapper på en plåt.
Sätt in plåten i ugnen. När bakverken rest sig och börjat få lite färg kan man öppna ugnsluckan och släppa ut lite ånga. Grädda sedan cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.
Skär toppen av petits chouxerna. Riv mandelmassan. Vispa grädden med riven mandelmassa. Fyll bakelserna med mandelgrädden, toppa med locket. Pudra över florsocker.
Recept från Mitt kök