Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semitorkade tomater

Recept på semitorkade tomater. Små körsbärstomater och pärltomater är bäst att torka. De håller två veckor i kyl när de täcks med olivolja.

Semitorkade tomater
Semitorkade tomater
Semitorkade tomater
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gtomater- små
  • 2vitlöksklyftor
  • 2rosmarinkvistar
  • 1 dlolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Halvera tomaterna. Bred ut dem tillsammans med oskalad vitlök och rosmarin på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Torka/ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 6 timmar. Öppna och släpp ut fukten några gånger de första timmarna.

  3. Lägg tomater, vitlök och rosmarin i en glasburk och häll på olja så att det täcker.

Vad tyckte du om receptet?